Загинал при катастрофа пешеходец бил мъртво пиян

Йордан Иванов е нямал и грам алкохол в кръвта си, за сметка на убития пешеходец

Загиналият при катастрофа на ул. „Индустриална” Мирослав Станчев е бил мъртво пиян преди сблъсъка, стана ясно на днешното заседание по делото за смъртта му, гледано в Бургаски окръжен съд /БОС/.

Химическата експертиза показва, че във фаталния момент мъжът бил яко фиркан. В кръвта му са открити 2,19 промила алкохол, явяващи се на близо литър твърд концентрат.

Шофьорът, обвинен в убийството му по непредвазливост – Йордан Иванов няма следи от алкохол или други опиати, разясни вещото лице Златина Лековска.

Съществен ход на процеса обаче така и нямаше. В съдебна зала не се явиха три от вещите лица, които трябваше да защитят своите експертизи. Така делото бе отложено за началото на следващия месец.

Бургазлията Йордан Йванов е обвиняем заради това, че на 27 май 2011 г., поради движение с несъобразена скорост срещу портала на фирма „Мед и Ко”, блъска Мирослав Станчев. Пострадалият е приет в болница, но седмица по-късно почива. Според обвинителния акт Йордан Иванов не се е съобразил с ограничението от 40 км/ч, с което е причинил смъртта на Станчев.

Loading Facebook Comments ...

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*