Разкриха кражба от хранителен магазин

За няколко разкрити кражби, съобщават в ежедневния си бюлетин от ОДМВР Бургас.

На 28 май в 17:30 часа е получен сигнал във ІІ РУП за извършена кражба на 30 лв., от магазин в „Братя Миладинови“. В резултат на предприетите оперативно издирвателни мероприятия от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас са установени извършителите на деянието. Това са 17 год. М.Ж. от Бургас, 18 год. С.С от Бургас и 21 год. Ж.С. от Бургас. Лицата са задържани за срок от 24 часа.

Ден по-късно е разбита витрината на павлион за хранителни стоки в Приморско. Няколко часа по-късно униформени спипват на на Северния плаж в Приморско извършителите на престъплението. Това са 31 год. С.А, 37 год. С.А., 25 год. С.Р. и 40 год. И.С.. Установено е , че лицата чрез взломяване на катинара на витрината  са отнели 30 бутилки бира.

На 28 май в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за лице проникнало през терасата в апартамент, находящ се в гр.Бургас, к-с «Меден рудник», бл.465. На място е установено, че 18 год. Н.Р., живущ в същият вход е проникнал през прозореца на терасата в апартамента и е изнесъл компютърна конфигурация, която вследствие е прибрал в собствения си апартамент. Вещта предмет на престъплението е предадена с протокол за доброволно предаване.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на  Второ Районно управление «Полиция» – Бургас в момент на транспортиране на крадени вещи са задържани лицата: 22 год. Н.Б. от  гр.Сливен, 25 год. М.С. от гр.Бургас, 17 год. К.М. от гр.Сливен и 24 год. А.И. от  гр.Сливен. Установено е, че същите в съучастие с още три лица, които се издирват, за периода 15.05.т.г. до 24.05.т.г. са извършили  5 кражби от вили във вилна зона Острицата в близост до кв.Банево. Част от вещите обект на кражбите са иззети и са установени местата, където са предавани. Работата по документиране престъпната дейност на лицата продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

Loading Facebook Comments ...

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*